Britje je odveč

  • 11.07.2008

Britanska raziskava je pokazala, da imajo ženske raje moške s ščetinami po obrazu kot pa popolnoma obrite moške. S tem namreč ženski ponujate nekaj iz obeh svetov – ne preveč možato, a vseeno odraslo in z možnostjo, da nekoč zraste v pravo brado.

(Foto: Shutterstock)

Ženskam so pokazali fotografije moških in morale so oceniti njihovo izražanje dominantnosti, agresije, privlačnosti, let in socialne zrelosti. Obraze s polno brado so ocenile kot najbolj možate, agresivne in socialno zrele. Prav tako so tem moškim pripisale do pet let več, kot so bili sicer stari. So pa bili obrazi z gosto brado ocenjeni tudi kot najmanj privlačni in kot najslabša izbira za kratkotrajno zvezo.

Popolnoma obriti so končali na predzadnjem mestu možatosti, dominance, agresije in socialne zrelosti. Prav tako so bili izbrani za najslabšo možnost dolgotrajnega partnerja. Zlata sredina je torej res – zlata.

Več pa v britanskem Telegraphu.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri