Amsterdam brez oddelka rdečih luči?

  • 27.12.2007

Prejšnji teden so amsterdamske mestne oblasti objavile, da bodo začele čistiti notorično mestno četrt, 'red light district', oddelek rdečih luči. S tem se želijo začeti aktivno bojevati proti trgovini z ljudmi, pranju denarja in drogam. Zato je možno, da bomo že ob naslednjem obisku Amsterdama namesto prostitutk v rdečem oddelku uzrli izložbe z izdelki visoke mode.

Župan mesta Job Cohen je povedal: "Romantična slika prostora je ostarela, če lahko v seks industriji vidiš zlorabe, zato mora mestni svet stopiti v akcijo. Ne želimo se znebiti prostitucije, želimo le omejiti kriminalna dejanja."

Mariska Majoor, nekdanja prostitutka, pa govori zgodbo z druge strani. Pravi namreč, da bi takšna poteza lahko prisilila na stotine žensk, da bi začele delovati v podzemlju. "Kam bodo ženske šle?" se sprašuje. "Govorijo samo o kriminalcih in gangsterjih, mi govorimo o legalni profesiji. S tem ignorirajo na stotine žensk, ki se s prostitucijo ukvarjajo po lastni volji."

Več v Yahoojevih novicah.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri