88. tradicionalna Slanikova pojedina v Grand hotelu Union

  • 13.02.2013

V Grand hotelu Union se danes, na pepelnično sredo, odvija najlepša razstava izvirnih in vrhunskih primerov kulinarične estetike, ki jo poznavalci bolje poznajo kot tradicionalno Slanikovo pojedino.

(Foto: Goran Antley)

7 fotografij v galeriji

S pustnim torkom se končuje tradicionalno veselo in razigrano obdobje, ki mu sledi pepelnica ali pepelnična sreda, ki za pripravo na največji krščanski praznik, tj. veliko noč, narekuje štiridesetdnevni post. V preteklosti so strogost in resnost tega dneva nekako obšle mestne gostilne s pripravo tako imenovanih slanikovih pojedin. Slanikove jedi so na pepelnico pripravljali tudi nekateri hoteli.

Leta 1908, tri leta kasneje, kot je bil zgrajen Grand hotel Union (takrat najmodernejši hotel južno od Dunaja), se je tako pričela tudi zgodba tradicionalnih Slanikovih pojedin. Šteti so jih pričeli leta 1925, ko so slanikovo pojedino prvič dopolnili s kulinarično razstavo.

In tako se na pepelnično sredo, 13. februarja 2013, v Grand hotelu Union odvija že 88. tradicionalna Slanikova pojedina, kjer so razstavljene vrhunske kulinarične mojstrovine iz rib in ostalih morskih dobrot, ledene, čokoladne ter maslene skulpture.

Bogato fotogalerijo z dogodka si lahko ogledate na spletni povezavi Fotoreportaža s Slanikove pojedine: Tako slastno, da bi človek ...

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri