5 receptov za gurmane z začimbami Maestro

  • 10.11.2014

Pri Playboyu smo izvohali, da slavni Maestro pripravlja prenovo embalaže svojih izvrstnih začimb, zato nas je seveda zamikalo, da jih vzamemo v roke. Ne dvomimo, da bo to zamikalo tudi vse, ki se radi vrtite po kuhinji, saj olajšajo pripravo številnih jedi, okus naredijo polnejši in bogatejši. Sodobna kuhinja ne pozna strogih pravil, sladko se pomeša med pekoče, sladico lahko začinimo s poprom ali soljo.

(Foto: Helena Kermelj)

7 fotografij v galeriji

Solata z mangom, kraljeve kozice in malinaSolata z mangom, kraljeve kozice in malina

Solata kot hladna predjed je lahko začinjena z limoninim sokom in limonino lupinico. Dekoracija krožnika je odvisna od vsakega kuharja posebej. Pravil ni, limonino lupinico lahko tudi potresete po krožniku in nanjo položite sestavine.

Njoki, losos in postrvji kaviar

Njoke lahko pripravimo sami po klasičnem receptu naših babic ali jih kupimo že pripravljene. Dekoriramo z lososom in postrvjim kaviarjem. Koper je začimba, ki smo jo sodobni kuharji amaterji malo pozabili. Sami smo se prepričali, da ni primerna samo za vlaganje kumaric, ampak tudi za sodobne minimalistične krožnike.

Krompirjevi špageti, paradiž­nik z mocarelo in baziliko

Da so Italijani mojstri dobre in preproste hrane, vemo že vsi, da pa je lahko ta postrežena na krožniku zelo prefinjeno, nam je pokazal Borut Centa. Uporabimo lahko še rdeči in zeleni pesto. Preprosta jed, ki razvaja brbončice, vsebuje samo sol in baziliko, dve nepogrešljivi začimbi v vsaki kuhinji.

File črnega angusa, sipino črnilo in kavaFile črnega angusa, sipino črnilo in kava

Bogato meso ima rado bogate začimbe in njihova mešanica mora biti ravno prava, da ne pokvarimo pristnosti okusa. Taljata črnega angusa se prepleta z okusi omake iz sipinega črnila in kave. Začimbe, ki jih ima meso rado, so poper, timijan in majaron. Lahko upora­bi­mo zmerno kombinacijo vseh treh ali samo eno od njih. Mešanica okusa začimb je od­vis­na od želje jedca.

Sufle z angleško kremo, obogateno z burbonsko vanilijo in sadjem

Dobro poznana sladica, ki ima korenine v Franciji, nas vedno znova preseneti, saj jo lahko začinimo z različnimi omakami ali sadjem. Kuharski mojster Borut Centa nam jo je tokrat pripravil z angleško kremo, v katero je dodal burbonsko vanilijo, in sadjem. Zanimivost: vanilija je plod srednjeameriške orhideje vzpenjavke, v Evropo so jo v 16. stoletju pripeljali španski osvajalci. Pri Maestru najdete lično zapakirano burbonsko vanilijo, ki naj nikoli ne manjka v kuhinji. Nasvet: pri sladicah nikoli ne skoparite z njo, uporabite pravo burbonsko, ne sladkorja.

Začimbe Maestro

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri