Na dobrodelnem druženju v diVinu zbrali skoraj 15.000 evrov za otroke z rakom

  • 27.02.2019

Ljudje dobrega srca so v soboto zvečer na dobrodelnem druženje v ljubljanski restavraciji diVino zbrali 14.800 evrov za Ustanovo za pomoč otroku z rakom za nakup intravenoznih črpalk.

Dobrodelnega druženja, ki so ga poleg restavracije diVino organizirali še hvarska restavracija Gariful, podjetje Mare Santo in družba BTC oz. njena blagovna znamka Food Bluz, so se udeležili številni slovenski in hrvaški gostje iz sveta gospodarstva, športa in javnega življenja. Goste so med drugim nagovorila ljubljanski in hvarski župan Zoran Janković in Rikardo Novak ter predsednik Društva slovensko-hrvaškega prijateljstva Božo Dimnik, ki so podprli in pohvalili dogodek. Pozvali so tudi k nadaljevanju prijateljskih vezi med državama in prebivalci ter premostitvi vseh težav.

diVino

Organizatorji so v okviru druženja pripravili dražbo, v okviru katere so med drugim ponudili dresa s podpisi trenutno največjih svetovnih nogometnih zvezdnikov, igralca Barcelone Lionela Messija in Christiana Ronalda iz torinskega Juventusa. V tokratnem dvoboju je zmagal Messi, saj so njegov dres prodali za 3500 evrov.

diVino

Na dražbi so ponudili tudi rokavice enega najboljših vratarjev na svetu, ki brani barve milanskega Interja, Samirja Handanovića, dres reprezentanta Bosne in Hercegovine in igralca Rome Edina Džeka, posebej za ta namen izdelano torbico slovenske modne oblikovalke Marjete Grošelj ter posebno polnitev penine Mare Santo s podpisi nogometnih zvezdnikov, ki so sodelovali na lanski dobrodelni tekmi v Biljah. Ves izkupiček od prodaje je šel za ustanovo, ki pomaga bolnim otrokom. 

diVIno

Majda Benedik Dolničar, ki vodi ustanovo, se je organizatorjem zahvalila za dogodek. Kot je poudarila, jim takšni dogodki pomenijo zelo veliko, saj bi brez tovrstnih donacij zelo težko zagotovili tako visoko kakovost zdravljenja otrok. Restavracija Divino s partnerji jo je pozitivno presenetila, saj restavracije takšnih dogodkov običajno ne pripravljajo, je dejala. 

diVino

O ustanovi za pomoč otroku z rakom

Ustanova za pomoč otroku z rakom (ustanovljena kot Sklad za izboljšanje zdravljenja in življenja otrok z rakom in krvnimi boleznimi) deluje že od leta 1988. Primarna naloga ustanove je zbiranje sredstev za izboljšanje kvalitete življenja in zdravljenja otrok z rakom. Velik del sredstev doteka v Ustanovo z donacijami fizičnih in pravnih oseb. Z zbranimi sredstvi Ustanova zagotavlja prijetnejše bivalno okolje v bolnišnici z opremo za učenje in razvedrilo, prireditvami otrokom in mladostnikom do 19. leta starosti v času zdravljenja. Ustanova pomaga družinam otrok v času težke bolezni in zahtevnega zdravljenja. Usta- novo vodi dr. Majda Benedik Dolničar.

O restavraciji diVino

Ljubljanska restavracija diVino združuje le najboljše, moderno in tradicionalno. Naše jedi na eni strani spoštujejo izročilo tradicionalne kulinarike Goriških brd, kjer so naše korenine, na drugi pa se spogledujejo s sodobnimi trendi priprave hrane tako v Sloveniji kot tujini. Restavracija diVino je ena od peščice restavracij v svetu, kjer je možno poskusiti mesne dobrote enega največjih gastronomskih osebnosti našega časa, Daria Cecchinija, ki nosi naziv Najboljšega mesarja na svetu. diVino je tudi hišna restavracija ena najboljših penin. Gre za penino Mare Santo, ki je zaradi svojega načina pridelave edinstvena na svetu. Zori namreč do 30 metrov globoko v Jadranskem morju. Sledite jim tudi na instagramu!

O restavraciji Gariful

Gariful v dalmatinskem dialektu pomeni nagelj. Gre za eno najbolj ekskluzivnih restavracij na Jadranu, ki je locirana na rivi v mestu Hvar. Restavracija, ki jo obiskujejo številna slovita imena svetovnega jet seta iz sveta politike, gospodarstva, športa, filmske in glasbene industrije, itn. ponuja predvsem morske jedi.

Penine Mare Santo

Zgodba Mare Santo se je začela pisati leta 1998, ko je priznani vinar s Huma Igor Tomažič v morje potopil prve steklenice penine iz trt chardonnay, rebula in tokaj. V tem času je penina dobila svetovni sloves, saj gre za inovativen postopek, ki so ga prej poznali le ponekod po svetu. Morje namreč nikoli ne miruje, zato se steklenice nenehno gibljejo, kar je za vino zelo dobro. Poleg tega vino zori praktično ves čas na enaki temperaturi, zato vino tako v dobrih razmerah ne zaspi, po drugi strani pa se ne utrudi. V njem se ustvarjajo glicerini, neprekinjeno gibanje morja v vinu ohrani prijetno svežino. Bivanje v morju da penini posebno aromatičen okus, saj vino ne oksidira, ker ni zraka, ki bi prihajal v steklenico skozi zamašek. Sledite jim na facebooku in instagramu!

O Food Bluz

Food Bluz je nova kulinarična znamka, ki povezuje in izpostavlja pestrosti prehranske ponudbe v našem največjem nakupovalnem središču BTC City. Združuje več kot 70 ponudnikov s področja kulinarike in gastronomije. BTC City pa je prvo nakupovalno središče na svetu, ki je svoje kulinarične vsebine izpostavilo v sklopu European Region of Gastronomy 2021. Družba BTC je nedavno predstavila kulinarično publikacijo z naslovom "Food Bluz-Okusite različnosti, spoznajte nove prijatelje", avtor besedila je prof. dr. Janez Bogataj, ki ni le vodnik obiskovalcem, ampak je tudi priročnik z zgodbami, ki "skozi" jedi in obroke pripovedujejo o človekovih vsakdanjikih in praznikih. BTC City Ljubljana postaja velika miza, za katero lahko obiskovalci in turisti spoznavajo naše prehranske posebnosti ter naša razumevanja posebnosti drugih evropskih okolij in sveta. Restavracija diVino ima s svojo kakovostjo ponudbe v kulinarični zgodbi BTC Cityja prav posebno mesto.

Sorodni članki

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri