Pika G.: Poligraf

  • 11.12.2007

Moški ste matematična, numerična, eksaktna bitja. V nasprotju z nami, intuitivnimi, čustvenimi in v splošnem precej nepredvidljivimi predstavnicami v marsičem skrivnostnejšega od obeh spolov. Kjer je iskrenost za vas edina opcija, se pred nami odpira široko polje kreativnega izražanja. Ker kurac ne laže. Pička pač.

Govorim o najbolj prvinski izmed vseh stva­ri. O nezmožnosti kontroliranja telesa in nagonov. In o želji po kompenzaciji s kontrolo nad vsem drugim. Kontrolo pa prinese organizacija, sistem, matematika. V središču moškega vesolja je številka, ne pička. Ker pičke ne morete obvladovati. Ker ne morete nikoli popolnoma zaupati ženski, ki ste jo spravili v posteljo. Ji je prišlo? Ji je res prišlo? Ji je bilo res hudo? Je popolnoma, akhm, užila vse podpomene simbiotičnega razmerja med posameznimi števili, recimo klasičnega para šestice in devetke? Ta vedno navzoči dvom, ta od­sotnost gotovosti na tako ključnem področju, za vaš ego gotovo ni blagodejen. Mar ne?

Plus, seveda, obvladovati ne morete niti sebe. Prav­zaprav še prav posebej ne morete obvladovati sebe. In potem otrdevate, ko je najmanj treba, in razgaljate svojo ovenelo nemoč, ko bi morali najbolj napeti mi­šico. Sprehajate svoje otroke z veličastno erekcijo patriarhalnega monarha. Se cvrete na soncu in čakate, da oteklina uplahne, pa ne gre, ker so misli nečiste, okrog pa sama razbeljena, razgaljena telesa. ?In potem princ za­pe­ca ribo, na kronanju pa kraljevsko zajebe.

Samo moški ve, kako ponižanega se počuti s kurcem, ki noče vstati. In samo ženska razume, da pot do sreče ni tlakovana z racionalnostjo.

TEKST: Pika G.

FOTO: Uroš Potočnik

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri