Sirni ali mesni?

  • 05.06.2018

Burek, svetovno znana balkanska jed, svojo priljubljenost v prestolnici verjetno dolguje prav Bureku Olimpija, ki poslastico iz testa na tradicionalen način pripravlja že skoraj 40 let.

(Foto: Ales Bravnicar (c) All Rights Re)

5 fotografij v galeriji

Do danes so jih na Bavarskem dvoru, kamor na malico včasih zaide tudi predsednik republike, prodali že več kot pet milijonov. Ta slastna, mednarodno nagrajena pita, narejena iz 100-odstotno naravnih sestavin, je na voljo z najrazličnejšimi polnili. Na jedilnem listu vas tako vabijo mesni, sirov, jabolčni in pica burek, poleg tega pa se pri Olimpiji dobijo tudi slastni panzerotti, prepognjeno testo s pica nadevom.

Španski časopis El Pais je Burek Olimpijo uvrstil na seznam desetih lokacij, ki jih turisti v Sloveniji morajo obiskati. Nekateri domačini tud pravijo, da je to še zadnje mesto, kjer se lahko začuti okus pristne Jugoslavije. Če želite izkusiti pravo, tradicionalno kombinacijo, potem si morate ob bureku kakopak privoščiti še jogurt Ljubljanskih mlekarn. Podjetji uspešno sodelujeta že skoraj štiri desetletja in skupaj ustvarjata harmonijo okusov za svoje zveste stranke. Legendarni kiosk Bureka Olimpija najdete v centru Ljubljane nasproti pošte na Bavarskem dvoru, le nekaj korakov od Slovenske ceste in hotela InterContinental. Odprti so 24 ur na dan, zato ni izgovora, da ne bi vanj zagrizli takoj, ko vas popade lakota. Povejte jim, da vas pošilja Playboy. Kdo ve, morda za prodajalskim okencem zopet uzrete Denise Dame.

Sorodni članki

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri