Nazdravite Playboyu za rojstni dan!

  • 15.04.2008

Oh, ja, bejbike padajo na koktejle s penino. Kako bi sploh lahko zgrešili z kombinacijo dveh najbolj seksi užitkov na svetu – šampanjca in koktejla?

La Conquista

= 3 cl vodke Danzka

= 1 cl višnjevega likerja De Kuyper

= 3 cl šampanjca Brut Imperial Moet & Chandon

= 1 cl grenadine G. Monin

= 12 cl pomarančnega soka

Okrasimo z rezino ananasa in rdečo češnjo.

Mimosa

= 4 cl pomarančnega soka

= 6 cl penine

V ohlajen kozarec nalijemo pomarančni sok, dolijemo penino in zelo nežno premešamo. Okrasimo s koščkom

pomaranče.

Black Velvet

= 1/2 penine

= 1/2 temnega piva

Ohlajeno pivo in penino premešamo in postrežemo v visokem kozarcu.

Liszt Symphony

= 2 cl likerja Grand marnier

= 2 cl likerja CrEme de cassis

= 1 cl limetinega soka

= 8 cl suhe penine

V kozarcu z nekaj kock ledu zmešamo oba likerja in limetin sok ter precedimo pijačo v ohlajen kozarec za penino. Nato kozarec dopolnimo z ohlajeno suho penino in nežno premešamo. Na kozarec obesimo vejico rdečega ribeza, z barskim nožem pa zarežemo rezino limete ob lupini in jo poveznemo na kozarec.

Koktejl s penino

= 2 brizga bitra Angostura

= 1 kocka sladkorja

= 1 cl konjaka ali vinjaka

= 10 cl penine

Kocko sladkorja nakapamo z bitrom Agnostura, jo spustimo v ohlajen kozarec in nanjo nalijemo 1 cl konjaka ali vinjaka. Dolijemo ohlajeno penino.

Kir Royal

= 1 cl likerja CrEme de Cassis

= 10 cl penine

V ohlajen kozarec za penino nalijemo 1 cl likerja, prilijemo ohlajeno penino in nežno premešamo z barsko žlico.

Bellini (za 10 ljudi)

= 1 steklenica ohlajenega polsuhega penečega se vina

= 750 ml breskovega soka

V velikem vrču premešamo breskov sok. Počasi dodajmo peneče se vino. Premešajmo. Za nekaj ur postavimo v hladilnik. Nalijmo v kozarce za šampanjec.

Goli kuhar priporoča

= 3 pasijonke

= malo penine

= kanec likerja iz granatnih jabolk, lahko tudi borovničevec ali kaj podobnega

Pasijonko prepolovimo in sredico pretlačimo skozi grobo sito, da ločimo sok od semen. Semena zavržemo, pasijonkino pulpo pa uporabimo. Nalijemo v visok kozarec, do roba zalijemo s šampanjcem in na vse skupaj kanemo malo likerja.

FOTO: James Imbrogno

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri