Uspešno zaključen Festival Lent

  • 13.07.2009

Tudi v letošnjem letu nas je v Mariboru očaral mednarodni festival LENT, ki že vrsto let skrbi za pestro dogajanje ob reki Dravi.

14 fotografij v galeriji

Čeprav je v dveh tednih napadlo nekaj dežja organizatorjev ni ustavilo, da bi odpovedovali zastavljene koncerte. Bilo je ravno obratno. Ljudje so z velikim spoštovanjem in vztrajnostjo dokazovali, da zdržijo ob dobri glasbi tudi pod dežniki in pelerinami. V šestnajstih dnevih je bilo izvedenih štiristo trideset prireditev v sodelovanju z dvainštiridesetimi državami. Še posebej veliko ljudi pa si je ogledalo zadnji koncert Bajage in znameniti ognjemet.

Koncept festivala je ostal enak in sicer v šestnajstih dnevih se je na štiridesetih prizoriščih (od tega 19 odrov) pripravilo 429 prireditev iz vseh žanrov. Posebnosti so bile: Park doživetij s povečanim programom in delavnicami vseh zvrsti. Novo prizorišče: pridružil se je Tako's in sprememba prizorišča stand-up odra: zaradi obnove Naskovega dvorca je bilo prizorišče v Zlati lev (v bližini mestne tržnice).

Na mednarodnem festivalu Lent je sodelovalo dvainštirideset držav:

Albanija, Avstralija, Avstrija, Bangladeš, BIH, Bolgarija, Kolombija, Hrvaška, Kuba, Češka, Španija, Finska, Francija, Velika Britanija, Nemčija, Gana, Gvineja, Madžarska, Indija, Irska, Italija, Japonska, Kosovo, Libanon, Madagaskar, Mehika, Makedonija, Mozambik, Nizizemska, Nigerija, Portugalska, Rusija, Slovenija, Srbija, Sri Lanka, Švica, Slovaška, Švedska, Turčija, Ukrajina, Venezuela, ZDA.

Za vse, ki si Lenta niste mogli ogledati vam svetujem, da si prihodnje leto obkrožite datume konec junija in začetek julija, ko bo mesto Maribor ponovno zaživelo v ritmih odlične glasbe…

Vaša Miša...

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri