Okusi Slovenije

  • 22.10.2009

Z veseljem vam bi predstavila nove dobrote, ki jih delajo pri mojem dragem Gorazdu v Oljarni Kocbek, ki je pred kratkim slavnostno obeležila 80. leto družinske tradicije.

(Foto: Osebni arhiv)

30 fotografij v galeriji

Nekaj zgodovine

Zgodovina Oljarne Kocbek se je začela davnega leta 1929, ko se je Alojz Kocbek s svojo ženo Antonijo odločil za oljarstvo in proizvodnjo najkvalitetnejših olj. Znanje in izkušnje sta prenašala na sina Antona, le ta pa na svojega sina Gorazda, ki pa danes predstavlja že tretjo generacijo v družini Kocbek.

Gorazd želi nadaljevati tradicijo svojega deda in očeta ter tako ohraniti dobro ime in vrhunsko kakovost. Od leta 1994 se ukvarjajo tudi s hladnim stiskanjem, kjer pa se semena ne obdelujejo, temveč se s posebno stiskalnico iz semen direktno iztisne olje.

80. obletnica

Tokrat so se znani estradniki, politiki in gostinci pustili razvajati na Dvoru Jezeršek s posebnimi kulinaričnimi dobrotami, pripravljenimi na osnovi bučnega olja in bučnih semen. Gorazd Kocbek je med svojimi gosti počastil 80. jubilej družinske oljarne in razvajal s svojimi dobrotami celo nekdanjega predsednika države Milana Kučana. Zbrani gostje so še posebej uživali v novih dobrotah, ki so se predstavile pod blagovno znamko Okusi Slovenije.

Ob izvrstni kulinariki so se predstavili tudi vinarji: Steyer, Movia, Joannes-Protner, Santomas in Ščurek, ki so s svojimi vini kombinirali odlično pripravljene jedi. Med znanimi gosti pa so bili tudi ambasadorka Kube Norma Goicochea, Nataša Dobelšek, Rajmond Debevec s svojo soprogo Metko, vinska kraljica Karolina Kobal, slikarka Vesna Vitrih, Irena Fonda, Rok Kosmač, Frenk Nova, Robert Roškar in veliko znanih gostincev, ki so prišli v spremstvu svojih kuharjev.

Onkraj luže ...

Oljar Gorazd Kocbek je s svojim bučnim oljem čedalje bolj zaželen tudi v Združenih državah Amerike. Svoje bučno olje z izbranimi in prečiščenimi semeni, ki se prodajajo pod blagovno znamko Kocbek, je predstavil v San Franciscu, Los Angelesu, Napa Valleyu, Las Vegasu in New Yorku. Hkrati z bučnim oljem se je predstavila tudi nova linija čokolade STRAST.

»V lanski sezoni smo na tržišče lansirali dve novi čokoladi. Prva iz linije STRAST je bila temna čokolada z bučnim oljem in bučnimi semeni. Naslednji, ki sta se pridružili prvi uspešnici sta temna čokolada z bučnim oljem in ocvrto čebulo, ter čokolada s suhimi slivami in slivovim žganjem.« V Ameriki so bili nad drznimi kombinacijami čokolade navdušeni.

Strast

Pred kratkim pa je Oljarna Kocbek ob 80. Letni tradiciji predstavila še dve novi čokoladi. To je bela čokolada z bučnim oljem in bučnimi semeni, ter temna 72 -odstotna čokolada z bučnim oljem in bučnimi semeni.

Njihove čokolade so:

- čokolada z bučnim oljem in bučnimi semeni,
- čokolada z bučnim oljem in čebulo,
- čokolada s suho slivo in domačim žganjem,
- bela čokolada z bučnim oljem in bučnimi semeni,
- temna 72-odstotna čokolada z bučnim oljem in bučnimi semeni.

Če se vam sedaj že cedijo sline vam lahko priporočam le: STRAST in OKUSI SLOVENIJE.

Dober tek!

Vaša Miša

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri