Odlična vinsko kulinarična zgodba

  • 12.01.2018

Vinska klet Dveri-Pax je z novim chefom Luigijem Petrello obogatila svojo bogato ponudbo vinskih okusov s kulinaričnimi dobrotami. Se spomnite Lugija, kako je svoje znanje kalil v šovu Gostilna išče šefa?

(Foto: Mediaspeed)

Nedavno sem se odzvala čudovitemu vabilu vinske hiše Dveri-Pax iz Jarenine, ki vedno znova navdušuje z izjemnimi vini in njihovimi izbranimi okusi. Tokrat pa so svojo pestro ponudbo obogatili še z izjemno kulinariko. V dvorcu Jareninskega posestva in baru/vinoteki Dveri-Pax namreč svoje goste od nedavnega  razvajajo z vrhunsko kulinariko izpod kuhalnice italijanskega kuharja Luigija Petrelle, ki svojo kuhinjo opisuje kot »poroko med štajerskimi in italijanskimi okusi«.

Luigija sem spoznala pre nekaj leti, ko je sodeloval v šovu Gostilna išče Šefa.

Ni skrivnost, da je Luigi ljubitelj italijanske kuhinje. Že iz rane mladosti je odraščal obdan s prijetnim vonjem mamine kuhe. »Moje otroštvo je bilo super, saj sem imel 5 žensk, ki je skrbelo zame. Pravim, da imam 5 mam.« Luiugi je namreč kot edini fant odraščal v družbi štirih starejših sester. »Mislim da me v otroštvu ni zaznamovalo nič kaj posebnega. Bolj so name vplivali dogodki, ki so se dogajali v poznih najstniških letih in v zgodnjih dvajsetih. Takrat se je namreč začela moja kuharska pot.« S šestnajstimi leti je Luigi zajadral v kuhinjo kot pomočnik. »Cele dneve sem lupil krompir in pomival posodo. V Italiji je tako, da ti chef kuhinje nikoli ne izda svojih receptov, zato jih je potrebno zelo dobro opazovati. To sem počel kar nekaj let. Vsako stvar, ki se mi je zdela pomembna, sem zapisal v zvezek in v nekaj letih se je noter nabralo kar nekaj koristnih informacij. Ta zvezek še zdaj skrbno hranim,« prizna. Sezonska dela, ki jih je delal so mu prinesla še dodatnega znanja. »Delal sem več mestih po Italiji (Rim, Milano, Milano Marittima, Rimini…) in na Menorci v Španiji. Opravljal sem pa vsa možna dela. Od pomočnika do odgovornega kuharja,« mi je takrat zaupal Luigi.

Luigi nadaljue svojo kuharsko poslanstvo v podjetju Dveri-Pax, kjer bo pripravljal odlične specialitete. In v ta svet smo lahko vstopili tudi predstavniki medijev.

Gostje, ki bodo obiskali dvorec Dveri-Pax bodo lahko uživali v njegovih mojstrovinah v vinskem baru/vinoteki Dveri-Pax ali v dvorcu na posestvu vinske kleti Dveri-Pax v Jarenini, kjer bo sedaj svet vinskih okusov obogaten še z izjemno kulinariko.

Foto: Medisaspeed

 

Sorodni članki

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri