Gourmet over Mura poskrbel za kulinarični vrhunec

  • 17.09.2019

Gourmet over Mura postaja sinonim dobrih zgodb zapisanih s čutili kulinaričnega razvajanja. Kulinarično popotovanje je v letošnjem letu obeležilo vrhunec zaključka poletja, ki se je odvilo na gradu Murska Sobota.

Obiskovalci so na čudovitem grajskem dvorišču gradu Murska Sobota svoje kulinarično doživetje in prvovrstno spoznavanje Pomurja doživeli v obogatenem povezovanju, ki jih je tokrat odpeljalo tudi čez meje. Gostitelji, sedem partnerjev projekta GOM so v njihovo družbo pripeljali odlične kuharske Chefe, ki so poskrbeli za vrhunec dogajanja.
 
V naši družbi so bili kuharski Chefi, ki so poskrbeli za vrhunec dogajanja ob sprmeljavi izbranih vinskih spremljav:
 
Rudolf Štefan, Pelegrini, Šibenik, Hrvaška
Max Stiegel, Gut Purbach, Burgeland, Avstrija
Farkas Richard, Pajta restaurant, Oriszebtpeter MadžarskaIgor Jagodic, Restavracija Strelec, Ljubljana Slovenija
Michael Husney, ZDA
 
 
Med prisotnimi chefi sta najbolj znana Rudolf Štefan in Max Stiegl.
Prvi v svoji restavraciji Pelegrini navdušuje s sodobnimi različicami dalmatinskih jedi, za katere je bil nagrajen z Michelinovo zvezdico. Drugi je svojo zvezdico prejel že pri 21. letih, danes pa v restavraciji Gut Purbach ustvarja z vsem »od repa do rilčka«. S svojo neverjetno predstavitvijo in odlično energijo pa je kulinarično popotovanje obeležila tudi ekipa Farkas Richarda iz Pajte restauranta (Madžarska).
Poleg njih je krožnike ustvarjalo še šest chefov ob spremljavi sedmih vrhunskih vinarjev in pivovarja ter oljarne Kocbek.


 
Ob partnerjih GOM so gostje lahko uživali v ponudbi:  
Leon Pintarič, Gostilna Rajh, Danijel Sukič, ŠunkarnaKodila,Boštjan Lačen, Eko-socialna kmetija Korenika, Bojan Firbas, Kmetija Firbas  in Gorazd Kocbek, Oljarna Kocbek.
 
Marof vina SI, Steyer vina SI, Pivovarna Bevog AT, Bibić vina, HR, Klet Gjerkeš SI, Klet Krampač SI, Vina Scheifer, AT, Terroir Club,  Vinska klet Pelle, HU
 
 
Gourmet over Mura je prvo tovrstno povezovanje v SV Sloveniji, ki je še tesneje povezal posamezne uspešne zgodbe na eni poti. Vse to, kar v mnogih deželah že poznajo in izvajajo je v novi zgodbi zaživelo tudi na naših tleh.
 

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri