Hedonist naj bo …

  • 24.05.2007

Dolgo časa se že sprašujem, zakaj ima hedonizem za večino tako negativen predznak. Če pomeni hedonizem nagnjenost k užitku (hedonizem – smer, ki je v starogrški etiki učila, da sta sreča in čutno uživanje najvišji smoter in smisel življenja), pravzaprav ne morem razumeti, zakaj ga nekateri obsojajo.

Je to le posledica krščanstva, socializma, slovenskega hlapčevskega odnosa ali samo pomanjkanje resnično bogatih posameznikov? Skrivnost se verjetno skriva v tem, da si ga le redki lahko privoščijo. Meni je pravzaprav vseeno. Če komu paše tajska masaža in v tem neskončno telesno uživa, če se kdo z užitkom predaja dobremu vinu ali pa z največjo naslado sesa ostrigo, hkrati pa poskakuje po voljnem in vlažnem mednožju svoje priležnice, verjetno z njim ni nič narobe. To človeka osrečuje in ohranja zdravega, mar ne? Po mnenju nasprotnikov hedonizma pa bi morali za vse te grehe plačati. (pravzaprav nekateri tudi plačujemo – in to v evrih) In če se ima človek vsaj malo rad, v hedonizmu ne more videti sovražnika, ampak motivacijo.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri