Zmagoviti Playboyev "roštilj"

  • 08.06.2008

Pa smo končno uspeli! Špela Vozel, Sabina Mali in moja malenkost smo ugnali medijsko prepoznavne ekipe v velikem vsakoletnem merjenju moči na žaru.

(Foto: Vesmin Kajtazovič)

37 fotografij v galeriji

Ekipo Playboya je tokrat izbirala selektorka roštilja, urednica fotografije, Ivana Krešič. In skoraj sem vlogo prepustil kar njej, pa je spet prišlo (tokrat na mojo srečo) vmes delo in sem se po lanskoletni odlični izkušnji odločil, da skupaj z našima dvema nadvse simpatičnima in tudi spretnima dekletoma spečemo nekaj, česar še dolgo ne bomo pozabili.

Ko smo lani pristali na nehvaležnem drugem mestu smo bili kar malo poklapani, letos pa smo se vzeli skupaj že pred začetkom in naredili "bojni" plan, ki je očitno deloval. Dekleti sta bili kot mravljici, polni energije in dobre volje sta sledili svojim idejam, ki so bile seveda kasneje tudi nagrajene s sladko zmago. Sabina in Špela sta tako skrbeli za urejenost in čistost, da lahko kar zavidamo njunim domačim, da imajo takšni dekleti. Ideje so kar vrele iz njiju in okrasitev krožnika, priprava mesa in še kaj je bila neizogibno na poti k zmagi.

Vas zanima recept kako zmagati? Vzameš dve odlično razpoloženi Playboyevi dekleti, po možnosti mora biti ena temnolasa in druga svetla, ter vse to zmešaš z nekoliko kapljicami Jack Daniel'sa in zmaga je tukaj. No, potrebujemo še malo papirja, oglja in dober žar, kakšno navodilo šefov pečenja in dobro mero poznavanja mesa. Tudi nasvet art direktorja Gojka, ki je od daleč nadzoroval okrasitev krožnika ni bil odveč, a ker smo morali vse narediti sami se umešaval ni. Pa smo kurili in pihali, delali žerjavico in se borili za ogenj, menjali les za papir s hokejisti Olimpije in na koncu perutničke hrustljavo zapekli, ramsteak pa je ostal sočen in kljub njegovi bogati prepojenosti z No.7 je bilo meso nežno in prijetno sočno zapečeno.

Nagrade smo hitro pospravili, kot tudi odlično hrano, ki so jo pripravili organizatorji, le še na glavno nagrado, ki so nam jo obljubili smo čakali in upam, da jo tudi bomo dočakali. Šušlja se, da nas bodo peljali kot vsa leta poprej v ZDA in če gremo res, potem bomo čiste face:). In še dobro, da smo imeli, kot se spodobi za Playboy, kar tri fotografe (Bor, Veso in Ivana), da boste tudi vi lahko videli vsaj nekaj utrinkov našega zdaj že renomirano slavnega pečenja. Za več fotk lahko odsurfate tudi na Sabinino spletno stran in prebrskate še vse ostale sličice.

Hvala vsem, ki ste navijali za nas in predvsem iskrene čestitke tudi vsem ekipam, ki so se kot mi tudile za dobro voljo in uspeh. Predvsem pa hvala organizatorju prireditve, da nas je tudi to leto povabil na to edinstveno druženje. Aja saj res: Kaj pa Amerika????

Love ya all

DonFelipe, the only bunny shepherd grill master :)))))))))))

RECEPT ZA ZMAGOVALNI "ŠNICL"

Meso zalijemo izdatno z Jack Daniel'som, močnje posolimo in popramo, vse skupaj premešamo in dodamo nekaj malega čebule in svežega petršilja. Dobre pol ure naj se zadeva "pajca" v pokriti posodi, preden pa jo zapremo meso še nežno prešpikamo. Dolijemo žlico ali dve olja in počakamo, da se žerjavica umiri. Ko je temperatura primerna položimo meso na žar in ga pokrijemo, po 4 minutah odkrijemo in meso obrnemo. Ponovimo postopek in hip hip hip strašni trik, zadeva je pečena. Vsaj pri nas je bila. In to okusno pečena.

P.S. Najlepša hvala Ivani, Boru in Vesminu za fotografije, ki jih lahko vidite ob tem blogu!

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri