Arne Hodalič, ambasador vrhunske mobilnosti

  • 11.06.2018


V njegovih očeh se zrcali ves svet in nenehna potreba po gibanju je njegov modus operandi. Človek je sicer res lahko svoboden, tudi če nikoli ne prestopi praga svojega doma, a zanj to velja le v teoriji. »Moram se premikati ves čas in na vse načine. To mi daje neskončno zadovoljstvo,« pravi Arne Hodalič, popotnik in fotograf.


Prepotoval je dobršen del sveta, tudi tistega tretjega, od prevzetnih Evropejcev pozabljenega, in ga s svojimi osupljivimi fotografijami prinesel pred naše oči. Ni nam vedno všeč, kar vidimo na njih, in ravno zato je Arne glasnik tistih, ki jih običajno sploh ne opazimo.

Meni, da je vsakodnevno gibanje med kraji in ljudmi nadvse pomembno tudi za občutne premike v glavi. »Želim si, da bi nekateri zaplankani Slovenci s kakšno potjo v pravi tretji svet končno spoznali, da smo se mi rodili na srečnem koncu socialne lestvice tega planeta in da je naša dolžnost kaj storiti tudi za druge, ki te sreče zahodnega izobilja niso bili deležni.«

Med puščavo, nebom in podzemljem se je najsvobodnejšega počutil v kraških jamah. V njih se, pravi, počuti kot riba v vodi, medtem ko mu v puščavi umanjka občutek svobode, saj gre za zelo zahtevno okolje. Zrak pa tako ali tako ni njegov element; precej raje je na trdnih tleh. Na potovanjih preživi približno tretjino leta. »Zelo rad odhajam,« zaključi, »a se domov tudi nadvse rad vrnem.«

Brez mobilnosti ni potovanja. Brez tega ni raziskovanja, odkrivanja sveta in spoznavanja drugačnosti. In ni navdiha, kako v trenutku ujeti zanimive zgodbe. Kako pa vi najdete mobilnost svoje duše?

Foto: Jani Ugrin

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri