Preverili smo, ali je ekstra deviško oljčno olje lahko alternativni nadomestek masažnih olj

  • 07.12.2015

Ekstra deviško oljčno olje od nekdaj velja za zdravo in okusno. Pri Playboyu nas je seveda zanimalo, ali je lahko tudi alternativni nadomestek masažnih olj. In če je vaša izbranka (ali izbranec, draga bralka) hudo izbirčna ter prisega na uporabo naravnih izdelkov, se verjetno zaradi rahlega vonja po oljkah ne bo obremenjevala. Kajti njena koža bo po uporabi svilnata in mehka. Tako vam ne bo treba v erotično trgovino, poleg tega boste pre­ostanek olja z lahkoto polili čez kak kapreze ali solato.

(Foto: Playboy Press)

4 fotografije v galeriji

Preizkusili smo nekaj vrhunskih oljčnih olj in za masažo prsi in trebuha smo se odločili za vrhunsko olje iz Istre, natančneje s Crvenega Vrha. Monte Rosso, pridelan iz istrske belice, je dovolj mazljiv in prijetnega vonja. In ker je bila letošnja letina oljk izjemna, boste to olje z veseljem uporabili tudi pri najljubših kulinaričnih dobrotah. Vsekakor se odlično poda k tartufom ali belušem. www.monterosso.hrMonterosso


Masaža ramenskega obroča in vratu
zahteva kar nekaj spretnosti in seveda tudi moči v rokah. Mi smo uporabili olje, ki se je že drugič uvrstilo med 20 najboljših na svetu. Prideluje ga Boris Jenko iz Bertokov. Obiranje poteka ročno, stiskanje poteka izključno mehansko, je izjemnega okusa, prečudovite barve in vsestransko uporaben. www.oljcno-olje.com
Jenko


Za tiste, ki jim je bolj pri srcu malce začinjen odnos, priporočamo olje  morgan  čilijem. Olje je filtrirano, okus svež, saden in srednje intenziven. Čili doda pikantnost, ki se lepo ujema z rahlo grenkostjo. Olje je zaradi čilija nadvse primerno za predele, kjer se ponavadi pojavlja pomanjkanje prekrvavitve. Če boste pretiravali, vas zagotovo čaka klofuta ali pa zelo začinjen seks. Pač po okusu posameznika oziroma posameznice. www.olje-morgan.si
Morgan

Zaradi svežine in arome po limoni smo olje iz oljarne Hrvatin iz Kopra uporabili za masažo stopal. Pridelano iz izbranih vrst istrske belice leccino, maurino, ascolana in itrana. Olje je primerno za popestritev ribjih jedi, špargljev, školjk, solat in tudi sladic. In njene nožice bodo prijetno osvežene in spočite. Nagrada pa bo spet vaša. www. oljarna-hrvatin.si
Oljarna Hrvatin

Tekst in foto Gojko Zrimšek

Sorodni članki