Playboy gourmet: Polnjeni lignji s proseno kašo, kozice in alge

  • 23.11.2015

V slani vodi skuhamo proseno kašo. Kuhano odstavimo in pustimo, da proso vpije odvečno vodo.

(Foto: Playboy Press)

Orjaškemu lignju odstranimo lovke, ki jih drobno nasekljamo. Zmešamo z ohlajeno kašo, narezanimi čiliji, solimo, dodamo kajenski poper, timijan in česen v prahu. Dobro premešamo, da se okusi prepojijo, nato z mešanico nadevamo lignje. Zašpilimo z zobotrebcem, položimo v pekač, prelijemo z oljčnim oljem in potresemo s kajenskim poprom.

Dodamo še nekaj očiščenih kozic in na hitro popečemo v pečici. V vreli vodi skuhamo alge hiziki, jih odcedimo, zabelimo z oljčnim oljem in balzamičnim kisom. Lignja narežemo na kolobarje, prekrijemo z algami, obložimo s kozicami in takoj postrežemo.

Dober tek!

Sorodni članki